Ο δημόσιος χώρος και η ιατρική μηχανή στο χακί

 

military
Αναδημοσίευση από Θερσίτη

«Νυχτερινή έφοδο» πραγματοποίησε ο καταδρομέας και νέος υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στο «νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς» επιχειρώντας προφανώς να μας προετοιμάσει για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε στρατόπεδα (συγκέντρωσης ασθενών). Όπως λοιπόν μας πληροφορούν τα καθεστωτικά μέσα, η έφοδος αυτή έγινε με όρους στρατιωτικού αιφνιδιασμού (νύχτα) για να πιαστεί ο «εχθρός» στον ύπνο, για να μπορεί την επόμενη ημέρα ο στρατάρχης της υγείας να διεξάγει έναν ολόκληρο πόλεμο επικαλούμενος την «εξυγίανση» και την «επούλωση» των πληγών και όλα αυτά… για το καλό μας. Λίγες ώρες αργότερα, ο στρατάρχης κήρυξε τον πόλεμο με την επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου (πρώην στρατάρχης) με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα στρατιωτικά σώματα να κάνουν εκκαθαρίσεις κοινωνικών ομάδων από δρόμους, πλατείες και γειτονιές στο όνομα της «δημόσιας υγιεινής».


Με την αντίστοιχη φυσικά πατρική στοργή που διαθέτουν οι στρατιωτικοί, ο στρατάρχης Γεωργιάδης μάς δείχνει ότι ανησυχεί για τα «προβλήματα» των δημόσιων χώρων (οροθετικές, μετανάστες, καταληψίες, άστεγοι, λούμπεν, κ.ά.) διαμορφώνοντας εκ νέου την ιδεολογία του (δημόσιου) κινδύνου. Εξάλλου, η προπαγάνδα των στρατιωτικών καθεστώτων πάντα προηγείται και ακολουθούν οι επεμβάσεις και οι εκκαθαρίσεις…
Στη νυχτερινή του έφοδο στο «νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς», ο στρατάρχης δεν αμέλησε να αναδείξει την στοργή του προς το προσωπικό και τους ασθενείς. Παρατήρησε μάλιστα και ανέφερε σχετικά ότι υπάρχει «έλλειψη προσωπικού συντονισμού» και όχι «έλλειψη προσωπικού»! Πρόκειται για μια νέα στρατιωτική διάλεκτο όπου η φράση «το προσωπικό των νοσοκομείων» είναι απαγορευμένη…
Όσο για την έλλειψη αναλώσιμων για την οποία παραπονέθηκε το προσωπικό (των νοσοκομείων), ο στρατάρχης απάντησε παρομοιάζοντας το “καθεστώς έκτακτης ανάγκης” με το πεδίο της μάχης όπου «τα βγάζεις πέρα με ό,τι έχεις»… Στη συνέχεια αφαίρεσε τη ζώνη από το παντελόνι του και αφού την τσάκισε, τη χάρισε σε ασθενή που χειρουργούνταν επί τόπου χωρίς αναισθητικό για να τη δαγκώσει.

Αποχωρώντας, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους στρατιώτες του (γιατρούς και νοσηλευτές) για τη σκληρή μάχη που δίνουν στον «πόλεμο κατά των ασθενειών» και υποσχέθηκε ότι στην επόμενη έφοδο θα φέρει και γάζες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.