Ταραχές στα Σκόπια της Μακεδονίας

Αναδημοσίευση από in.gr:

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ των Σκοπίων, μετά την δολοφονία ενός 18χρονου από άλλο νεαρό αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το θύμα κυνηγούσε μαζί με τον πατέρα του τον δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε κλέψει το ποδήλατο του 18χρονου.

Όταν ο 18χρονος κατάφερε να τον εντοπίσει, εκείνος τον μαχαίρωσε στην καρδιά.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και τον ανακρίνει.

Στο άκουσμα της είδησης για τη δολοφονία, εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής του Γκιόρτσε Πέτροφ βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να καίνε και να σπάνε τα πάντα.

Οι διαδηλωτές κατέστρεψαν καταστήματα της περιοχής, έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες των επεισοδίων, φαινόταν ανήμπορη να τα εμποδίσει.

Κοντά στον δήμο του Γκιόρτσε Πέτροφ στα Σκόπια ζουν και Αλβανοί και αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ κατοίκων σλαβικής προέλευσης και Αλβανών.

Το δημοτικό συμβούλιο του Γκιόρτσε Πέτροβ, σε έκτακτη συνεδρίαση του, εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του 18χρονου και απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν να πνεύματα, ενώ κάλεσε και την αστυνομία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *