Ινδία & Ισπανία: Η βία ενάντια στις γυναίκες εντείνεται

148287-rapeindia

πηγές: tvxs.gr, left.gr

Νεαρή γυναίκα της φυλής Santhal βιάστηκε από περισσότερους από 12 άνδρες, ως τιμωρία, υπό τις διαταγές του αρχηγού της φυλής του συγκεκριμένου χωριού. Ο βιασμός διατάχθηκε επειδή η οικογένειά της δεν ήταν σε θέση να πληρώσει πρόστιμο ύψους 400 δολαρίων για το παράπτωμά της.

«Δέκα ή δώδεκα άνδρες, γείτονές μου, με βίασαν με τη σειρά όλη τη νύχτα. Κάποιοι είχαν την ηλικία του πατέρα μου», είπε η νεαρή γυναίκα σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε ορισμένα τμήματα της βόρειας Ινδίας, παραδοσιακού τύπου δικαστήρια που λέγονται «khaap panchayats» είναι γνωστά για τις πρακτικές βίαιης ανταποδοτικής «δικαιοσύνης». Αυτά τα παράνομα δικαστήρια έχουν απαγορεύσει στις γυναίκες να φορούν δυτικού τύπου ρούχα και να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ενώ στηρίζουν την πρακτική του γάμου μεταξύ παιδιών και  διατάζουν το λιντσάρισμα εραστών ή παντρεμένων ζευγαριών στα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής».

71612_10201713543549350_684671527_n_0

Χιλιάδες Ισπανίδες κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαδηλώσουν κατά νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό των εκτρώσεων. Kρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Αφήστε τις μητέρες να αποφασίσουν» και «Το να αποφασίσουμε μας κάνει ελεύθερες». Ο νόμος θα επιτρέπει τις εκτρώσεις μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή όταν η υγεία της μητέρας κινδυνεύει. Μέχρι σήμερα, η νομοθεσία ορίζει ότι κάθε γυναίκα μπορεί να προχωρήσει σε έκτρωση μέσα στις πρώτες 14 εβδομάδες της κύησης. Ανταποκριτές αναφέρουν ότι η διαδήλωση του Σαββάτου ήταν μία από τις μεγαλύτερες στη χώρα, από τότε που η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη νομοθεσία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *