Diana, η κυνηγός των οδηγών-βιαστών

130903-mexico-bus-5a.photoblog600

Εγώ και άλλες γυναίκες έχουμε υποφέρει σιωπηλά αλλά δεν μπορούμε να μένουμε πια στη σιωπή…Είμαστε θύματα σεξουαλικής βίας από τους οδηγούς της νυχτερινής βάρδιας των λεωφορείων που πηγαίνουν στις μακίλας…Νομίζουν ότι είμαστε αδύναμες επειδή είμαστε γυναίκες…”

από τον τύπο τους:

Η γραμμή λεωφορείου 4Α στο Σιουδάδ Χουάρεζ του βόρειου Μεξικού έχει την ίδια άσχημη φήμη που έχουν αρκετά άλλα δρομολόγια για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από τους οδηγούς. Πλέον όμως οι μισοί οδηγοί φοβούνται να εμφανιστούν στη δουλειά τους και τα δρομολόγια γίνονται με επιβάτες που είναι στην πραγματικότητα αστυνομικοί με πολιτικά.

Όλα αυτά μετά τη δολοφονία δυο οδηγών. Και στις δύο περιπτώσεις αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ως εκτελεστή μια γυναίκα.

Το περασμένο Σάββατο, αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής, έλαβαν έναα νώνυμο μήνυμα με το οποίο γινόταν ανάληψη της ευθύνης των δύο φόνων, από μία γυναίκα που υπέγραφε, «Ντιάνα κυνηγός οδηγών». Στο ανώνυμο μήνυμα αναφέρεται μεταξύ άλλων «νομίζουν ότι είμαστε αδύναμες επειδή είμαστε γυναίκες ( … ) Είμαι ένα όργανο εκδίκησης». Η αποστολέας προειδοποιεί μάλιστα για νέες δολοφονίες.

«Εγώ και άλλες γυναίκες έχουμε υποφέρει σιωπηλά αλλά δεν μπορούμε να μένουμε πια στη σιωπή» έγραφε μεταξύ άλλων το μήνυμα. «Είμαστε θύματα σεξουαλικής βίας από τους οδηγούς της νυχτερινής βάρδιας των λεωφορείων που πηγαίνουν στις μακίλας» τις εργοστασιακές μονάδες «ειδικού καθεστώτος» που λειτουργούν κοντά στα σύνορα.

Οι δικαστικές αρχές της Τσιουάουα αρχικά εξέτασαν την πιθανότητα οι δολοφονίες να είναι «είτε πράξεις εκδίκησης είτε εγκλήματα πάθους», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος των αρχών Αρθούρο Σαντοβάλ.

Καθώς έχει αποκλειστεί η ληστεία, οι αρχές θεωρούν αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να πρόκειται όντως για εκδικήτρια – είτε για κάποια που «απλώς» κακοποιήθηκε είτε για συγγενή μίας από τις δεκάδες γυναίκες που είχαν «εξαφανιστεί» προ δεκαετίας στο Σιουδάδ Χουάρεζ αφού ανέβηκαν σε λεωφορεία.

Η υπόθεση εκείνη, τα θύματα της οποίας έφταναν τα 100, είχε προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στο Μεξικό κυρίως εξαιτίας της τύχης που είχαν οι ύποπτοι οδηγοί λεωφορείων. Μία από τις λίγες καταδίκες είχε ανατραπεί ενώ η διαδικασία είχε καθυστερήσει τόσο που ένας από τους κατηγορούμενους πέθανε πριν καταδικαστεί οριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *