Ξεσηκώθηκαν οι προλετάριοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Isola Capo Rizzuto

cie_crotone_isola_capo_rizzuto

Από τον τύπο τους:

Την εξέγερση μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο θάνατος ενός αλλοδαπού στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο της Καλαβρίας.
Ο μετανάστης καταγόταν από το Μαρόκο, ήταν 31 ετών κι έχασε την ζωή του υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν γενικώς ότι αισθάνθηκε «έντονη δυσφορία».

Ο μετανάστης απεβίωσε την 10η Αυγούστου, αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιταλικό Τύπο σήμερα, με μερικά ακόμη στοιχεία: μετά τον θάνατο του Μαροκινού μετανάστη οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Κρότωνα.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι «το κέντρο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στους χώρους κράτησής του».

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κέντρα προσωρινής κράτησης, όπως σημειώνει ο Τύπος, παραμένει προβληματική καθώς οι αρχές συχνά επικαλούνται λόγους «δημόσιας τάξης» και αρνούνται να δίνουν άδεια για ρεπορτάζ ή καθυστερούν την χορήγησή της επί μήνες

1 thought on “Ξεσηκώθηκαν οι προλετάριοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Isola Capo Rizzuto

  1. Pingback: η Γη κινείται…6 | Κατάληψη Σινιάλο | Για την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, τη ρήξη

Leave a Reply

Your email address will not be published.