Ξέσπασμα των κρατούμενων προλετάριων στην #amygdaleza

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ei-yh2FyPoQ[/youtube]

To post θα ανανεώνεται

Εξεγείρονται οι κρατούμενοι προλετάριοι στο κολαστήριο της Αμυγδαλέζας. Οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι τρισάθλιες, η καταστολή των κάθε λογής μπάτσων που τους περιτριγυρίζουν πολύ σκληρή( δεσμοφύλακες έκαψαν, για πλάκα, το πόδι έγκλειστου χρήστη που υπέφερε από στερητικό σύνδρομο. Δεσμοφύλακες δε μετέφεραν για ιατρική βοήθεια έγκλειστο και πέθανε, http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2013/08/amygdaleza.html#ixzz2bfFtOnNi). Οι ρατσιστές και φασίστες ανθρωποφύλακες τους πρόσφατα τους επιτέθηκαν την ώρα της προσευχής, και στη συνέχεια έστειλαν τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί. Το φαγητό είναι για πέταμα, ο χώρος ελάχιστος, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανύπαρκτη. Οι βασανισμοί γίνονται και σε ανήλικους και το κράτος έχει αναγκαστεί να θέσει σε διαθεσιμότητα ειδικούς φρουρούς. Στο στρατόπεδο κρατούνται πέρα από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά και χρήστες ναρκωτικών και οροθετικοί. Πριν λίγους μήνες 1000 περίπου κρατούμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες: Οι μπάτσοι έκοψαν το ρεύμα εδώ και τρείς μέρες από δύο κοντέινερ διότι οι μετανάστες έβαλαν να δουλέψουν τα κλιματιστικά. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν μέσα στους σκοτεινούς φούρνους. Οι αστυνομικοί τους πίεζαν βρίζοντας χυδαία και χτυπώντας ενώ κάποιοι αστυνομικοί πάτησαν το φαγητό τους φωνάζοντας «δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε». Μετά γενικεύτηκε η σύγκρουση με φωτιές σε μεγάλο μέρος του στρατοπέδου. Ο αναβρασμός στις τάξεις των 2500(; αλλού αναφέρεται ο αριθμός 1620) κρατουμένων είχε ξεκινήσει από χθες όταν πληροφορήθηκαν ότι η 12μηνη προσωρινή κράτηση, που ίσχυε μέχρι σήμερα, γίνεται 18μηνη.
Μετανάστες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν βαριά τραυματίες που βρίσκονταν στο χώμα χωρίς να έχουν τίς αισθήσεις τους και ότι ένας η δύο είναι νεκροί.

Οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει το ένα από τα προαύλια και ένα μικρό κτίριο, ενώ καίνε στρώματα και κλινοσκεπάσματα. Οι μπάτσοι έχουν ρίξει δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.

amygdaleza2

 

 

amygdaleza3

 

Επιτέλους κατεστραμμένο (ένα μέρος του) το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας

01.00: Μετά από πετροπόλεμο και επέμβαση των ΜΑΤ “αποκαταστάθηκε η τάξις εις την Αμυγδαλέζα”. Υπάρχουν φήμες για προλετάριους που έχουν δραπετεύσει, οι μπάτσοι παρενοχλούν την περιοχή ψάχνοντας και τραμπουκίζοντας.

Σύμφωνα με το site Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό οι μπάτσοι πυροβόλησαν τον Σουλτάν Αχμέντ κατά την έφοδο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαφύγει δέκα κρατούμενοι και συνελήφθησαν άλλοι 14 στην προσπάθεια τους να διαφύγουν.

Παλαιότερο video για τις συνθήκες κράτησης:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NgonnC2xrFU[/youtube]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *