Γερμανία: Εμπρησμός οχημάτων μέσα σε στρατόπεδο

αναδημοσίευση από indymedia:

Σε μάστιγα για το Γερμανικό Στρατό εξελίσσονται οι επιθέσεις αγνώστων κατά σταθμευμένων οχημάτων εντός των στρατοπέδων του. Ο τελευταίος εμπρησμός προκλήθηκε στις 02:00 τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου όταν άγνωστοι δράστες παρείσφρυσαν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του πεδίου ασκήσεων στο Havelberg και τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς κάτω από σταθμευμένα οχήματα. Τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν με καθυστέρηση τριών ωρών με αποτέλεσμα την καταστροφή 16 οχημάτων, μεταξύ των οποίων και τροχοφόρων τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού Fuchs. Ορισμένοι μηχανισμοί που δεν πυροδοτήθηκαν, εξετάζονται από τις αρχές. Το φαινόμενο εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2009 όταν άγνωστοι πυρπόλησαν 30 σταθμευμένα οχήματα του Γερμανικού Στρατού σε στρατόπεδο της Δρέσδης. Ακολούθησαν εμπρηστικές επιθέσεις το Μάιο του 2011 σε στρατόπεδο του Ρόστοκ με καταστροφή 7 οχημάτων και τον Ιούνιο του 2012 σε στρατόπεδο του Ανόβερου με καταστροφή 13 οχημάτων, όλες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Eίναι πάντως κοινό μυστικό πως πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται ακροαριστερές οργανώσεις. Στην περίπτωση του Havelberg, η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από διαδήλωση αριστεριστών της «Πρωτοβουλίας “War starts here”» μπροστά από την πύλη παρακείμενου στρατοπέδου.

και από τον τύπο τους:

Ένας εμπρησμός που προκλήθηκε από αυτοσχέδιους μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί κάτω από οχήματα σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο σε ένα στρατόπεδο στην πόλη Χάβελμπεργκ στην Σαξονία-Άνχαλτ, στη βορειοδυτική Γερμανία, ανακοίνωσε την 27η Ιουλίου ο γερμανικός στρατός.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περί τις 02:00 [03:00, ώρα Ελλάδας], δεν προκάλεσε οποιονδήποτε τραυματισμό, ωστόσο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε 16 στρατιωτικά οχήματα.

Κατά τρόπο ο οποίος παραμένει άγνωστος ακόμη, ο δράστης ή οι δράστες του εμπρησμού αυτού κατάφεραν να παρεισφρήσουν στην συγκεκριμένη εγκατάσταση των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων και να τοποθετήσουν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς κάτω από τα σταθμευμένα οχήματα. Ορισμένοι μηχανισμοί δεν πυροδοτήθηκαν κι εξετάζονται από τη γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων της Γερμανίας, το ύψος των ζημιών «ανέρχεται, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, σε πολλές χιλιάδες ευρώ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *