Απεργία πείνας, έσχατο μέσο αγώνα ενάντια στην ασυδοσία της κρατικής εξουσίας

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sw4bgeZpgdU[/youtube]

Από το δικό τους τύπο:

Περίπου 30 χιλιάδες φυλακισμένοι άρχισαν απεργία πείνας στην Καλιφόρνια διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική των περισσότερων σωφρονιστικών καταστημάτων να οδηγούνται στην απομόνωση όσοι έγκλειστοι υπάρχουν έστω κι υποψίες ότι σχετίζονται με συμμορίες που δρουν εντός των φυλακών, γράφει η εφημερίδα Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλοι 2.000 κρατούμενοι δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα στο πλαίσιο των επιμορφωτικών προγραμμάτων των σωφρονιστικών καταστημάτων ή δεν προσήλθαν στις εργασίες που τους είχαν ανατεθεί, επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική – βάσει της οποίας ορισμένοι έγκλειστοι έχουν παραμείνει σε απομόνωση ακόμη και για δεκαετίες.

Η κινητοποίηση αυτή εκδηλώθηκε στα δύο τρίτα των 33 φυλακών της αμερικανικής πολιτείας. Οι κρατούμενοι ζητούν να υπάρξει ανώτατο όριο πέντε ετών στην κράτηση σε απομόνωση, την πρόσβαση όσων υφίστανται το μέτρο σε προγράμματα επιμόρφωσης και επανένταξης και το δικαίωμα να κάνουν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις κάθε μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η διεύθυνση σωφρονιστικών καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της πολιτειακής κυβέρνησης δεν έχει ακόμη επιληφθεί, αφού δεν θεωρεί οιαδήποτε τέτοιας μορφής κινητοποίηση απεργία πείνας έως ότου οι κρατούμενοι έχουν απόσχει από εννέα συναπτά γεύματα.

Την ίδια ώρα απεργία πείνας στις φυλακές από φυλακισμένους Παλαιστίνιους, δες εδώ

BOnNae5CEAEUxQs.jpg-large

 

και 51 διαδηλωτές κάνουν απεργία πείνας καθώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση τους

turkey-protesters-hunger-strike.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *