Φοιτητές, δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούονται με την αστυνομία στη Λίμα (Περού)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qLcv5YjrPS8[/youtube]

από το δικό τους τύπο:

Οι Περουβιανές αστυνομικές Αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων σε εκατοντάδες φοιτητές και δημόσιους υπαλλήλους, την Πέμπτη στη Λίμα, καθώς αυτοί διαδήλωναν με πορεία προς το Κογκρέσο, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά κατά του προέδρου, Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος ενώ ανέβηκε στην εξουσία σαν “μετριοπαθής αριστερός” τελικά ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική. Οι επικριτές του υποστηρίζουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα υπονομεύσουν την αυτονομία των Πανεπιστημίων του Περού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές Aρχές καθώς προσπάθησαν να διαδηλώσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο, μία ημέρα αφότου ο Ουμάλα υπέγραψε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να περνούν από ετήσια αξιολόγηση της απόδοσής τους.

Τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν εικόνες όπου φαίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα και νερό κατά των διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους απάντησαν με τη ρίψη πετρών. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων στη Λίμα και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *