Τουρκία 10η-11η μέρα: Στην Άγκυρα και στο Gazi κάθε βράδυ συγκρούσεις και καταστολή

BMaNzPbCMAM6bwB

 

Μπορεί η Ιστανμπούλ να είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου, καθώς η αστυνομία δεν επιτίθεται στο Gezi όμως σε άλλα μέρη γίνεται κάθε βράδυ χαμός. Στην Άγκυρα μόλις πριν λίγο και σήμερα, όπως και χθες ξεκίνησαν οι κρότου λάμψης και τα ΤΟΜΑ να κατευθύνονται προς τον κόσμο στην Κέννεντυ.

BMbbUfzCQAAz5s0

Στο Γκάζι επιτέθηκαν επίσης στα οδοφράγματα που έχει στήσει ο κόσμος.

Εχθές στα Άδανα ένας μπάτσος τραυμάτισε έναν άλλο κατα λάθος γιατί πυροβολούν με πλαστικές σφαίρες. Στη συνοικία Gazi  συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις. Στην Άγκυρα οι συγκρούσεις είχαν επεκταθεί και στην πλατεία Kurtuluş.

Ο Ερντογάν έχει ξεφύγει εντελώς, απειλεί με αντιδιαδηλώσεις (οι μόνες που είναι “νόμιμες” είπε σήμερα), βρίζει τους διαδηλωτές συνέχεια, αλλά αύριο θα … “συναντηθεί με κάποιους από αυτούς”. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και το πολιτικό προσωπικό όπως και οι καπιταλιστές το ξέρουν πολύ καλά. Τα πάντα θα κριθούν από το αν ο κόσμος θα αποφασίσει ότι δεν έχει άλλο πλέον νόημα, θα κουραστεί και θα γυρίσει σπίτι του. Το πρόβλημα για το κράτος είναι ότι όσο αφήνει το Gezi τόσο αυτό αποκτάει τη δική του ζωή και πολλοί από αυτούς-ες που είναι εκεί θα έχουν λόγο να αμυνθούν όταν ξεκινήσει η σκληρή καταστολή.

Σήμερα βγήκε στον αέρα και το βίντεο που δείχνει εντελώς καθαρά τον μπάτσο δολοφόνο του Ethem Sarısülük (ενός εργάτη που σκοτώθηκε στην Άγκυρα τις πρώτες μέρες της εξέγερσης) να τον πυροβολεί στο κεφάλι. Μπορείς να το δεις εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *