Προπηλακίστηκαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής

Είναι να απορεί κανείς γιατί προπηλακίζονται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία, οι οποίοι “μόνο τη δουλειά τους κοιτάνε και πώς θα ζήσουνε τις οικογένειες τους χωρίς φασαρίες”:

BMTngbiCEAAC2Po

Αναδημοσίευση από το pressproject

Προπηλακισμούς και επίθεση από αγνώστους, κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στα μεταλλεία της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, ενώ έκαναν λόγο και για εμπρησμό αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την καταγγελίας τους, δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους το πρωί, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά. Την ίδια ώρα, έγινε στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζόμενου στα μεταλλεία.

«Γύρω στις 5.30 με 6 το πρωί, 20 Ιερισσώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Π. Αρβανιτάκη, στόχος εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου.

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη, αλλά από τη φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Τις καταγγελίες περί επίθεσης δεν επιβεβαιώνει πάντως στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου και κάτοικος της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *