Δελτίο Τύπου της Αλληλέγγυας Ταξίμ (Taksim Dayanismasi)

1822_482475038468875_2051504740_n 

 Μετάφραση στα ελληνικά των αιτημάτων της Αλληλέγγυας Ταξίμ που μας έστειλε σύντροφος:

Έχουμε ενωθεί στους δρόμους: Ο αγώνας μας στο δρόμο θα νικήσει!

Ο αγώνας μας, που ξέσπασε πριν 5 μέρες στο πάρκο Γκέζι της Ιστανμπούλ, έχει εξαπλωθεί στους δρόμους, τις γειτονιές, τις πλατείες της Τουρκίας και στο εξωτερικό, εκφράζοντας τη συλλογική βούληση εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο λαός έχει πάρει μια απόφαση! Δεν θα αφήσουμε κανέναν να καταστρέψει το Πάρκο Γκέζι! Από δω και πέρα Πάρκο Γκέζι σημαίνει Tαξίμ, Ρεϊχάλντι, Ρομπόσκι και Πρωτομαγιά. Από δω και πέρα το Πάρκο Γκέζι αντιπροσωπεύει την εργασία, τη φύση και την ελευθερία. Σε πείσμα της κρατικής καταπίεσης και του φασιστικού περιορισμού της ελευθερίας, το Πάρκο εκφράζει την επιθυμία όλων να ζήσουν σε μια δημοκρατική χώρα. Από δω και πέρα όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό το πάρκο, η πλατεία Ταξίμ και όλες οι πλατείες αυτής της πόλης, αυτής της χώρας και αυτού του κόσμου βρίσκονται στα χέρια των εργατών και του λαού. Δεν θα επιτρέψουμε στο ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) ή στους καπιταλιστές να απλώσουν τα χέρια τους σε αυτούς τους δημόσιους χώρους.

Χαιρετούμε όλους όσους, τις τελευταίες 5 μέρες, έχουν μεταδώσει τον αγώνα και την αντίσταση σε κάθε δρόμο, παρά την καταστολή, τη βία, την παραπληροφόρηση, τη χειραγώγηση και τη λογοκρισία! Χαιρετούμε όλους όσους απελευθερώνουν δημόσιους χώρους! Όσους ξεπερνάνε τα εμπόδια, όσους διασχίζουν τις γέφυρες! Και όσους ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους και των σχολείων στους αντιστεκόμενους. Σας χαιρετούμε όλους!

Δηλώνουμε ακόμα μια φορά: oικειοποιούμαστε την πλατεία Ταξίμ στο όνομα του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Ο αγώνας μας τις τελευταίες 5 μέρες έχει δείξει σε όλους πως η προσπάθεια να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα φόβου είναι μάταιη. Η κτηνώδης βία, οι φυλακίσεις και οι αντιδημοκρατικές επιθέσεις της κυβέρνησης δεν μας πτοούν. Όπως επανηλλημένα έχουμε δηλώσει στις πλατείες: αυτή είναι μονάχα η αρχή, ο αγώνας μας συνεχίζεται!

Προς το παρόν απαιτούμε τα ακόλουθα:

  • Το Πάρκο Γκέζι να παραμείνει Πάρκο. Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του Πάρκου για την ανέγερση ενός Τopcu Kislasi στην Ταξίμ! Ούτε θα αφήσουμε την κυβέρνηση να λεηλατήσει τη φύση και το περιβάλλον μας!
  • Αυτοί που έχουν εμποδίσει τον κόσμο να ασκήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα, στην αρχή κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο Πάρκο Γκέζι κι έπειτα των διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αυτοί που διέταξαν τη χρήση βίας για να καταστείλλουν το λαό και αυτοί που εκτέλεσαν αυτές τις εντολές και προκάλεσαν τραυματισμούς σε εκατοντάδες ανθρώπους πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν αμέσως. Ο δήμαρχος της Ιστανμπούλ και ο γενικός διευθυντής της τουρκικής αστυνομίας πρέπει να θεωρηθούν οι κύριοι υπαίτιοι και να είναι οι πρώτοι που θα παραιτηθούν!
  • Να απαγορευτεί η χρήση χημικών!
  • Όσοι φίλοι μας κρατούνται για τη συμμετοχή τους στον αγώνα, να απελευθερωθούν αμέσως και να μην ακολουθήσει καμία περαιτέρω δίωξη.

  • Να αρθούν όλες οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα στην Ταξίμ.Αυτή είναι η φωνή των δρόμων, της αντίστασης και του λαού! Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη. Έχουμε ενωθεί στους δρόμους, έχουμε συνειδητοποιήσει τη δύναμη της αλληλεγγύης, έχετε διαπιστώσει τη δύναμή μας. Ξέρουμε πως ο αγώνας μας στο δρόμο θα νικήσει!

    Αλληλέγγυα Ταξίμ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *