Σουηδία: Οι ταραχές συνεχίστηκαν για 2η νύχτα…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=koMRz3jjyi0[/youtube]

δες και εδώ

“Οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο την καταστολή και αντιδρούν”, η περιγραφή της κατάστασης από έναν κάτοικο των προαστίων.

Ο πρωθυπουργός (φίλος του Σαμαρά;) τα λέει τσεκουράτα: “Κάποιες ομάδες νεαρών θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία με τη βία. Ας είμαστε ξεκάθαροι: Δε θα ανεχτούμε τη βία. Καλώ τους γονείς των ταραξιών να βοηθήσουν για την αποκατάσταση της τάξης. Οι κάτοικοι του Husby πρέπει να πάρουν την πόλη τους πίσω

Και ο “φασίστας που δεν κρύβεται” της υπόθεσης  (από National democrats party) “αναλύει” το πρόβλημα (τι μας θυμίζουν όλα αυτά;):

“Όλα αυτά είναι συνέπεια της πολυ-πλοιτισμικής πολιτικής που ακολούθησε η Σουηδία από τη δεκαετία του ’80 και ενέτεινε κατά τη δεκαετία του ’90. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, έχουμε ταραχές από ξένους ενάντια στο σοηδικό κράτος. Είναι θλιβερό και θα γίνει χειρότερο αν δεν αλλάξουμε πολιτική”. “Όλες οι ταραχές έχουν μια κοινή αιτία: οι μετανάστες δεν ταυτίζονται με τη σουηδική κοινωνία, δεν αποδέχονται την εξουσία του κράτους, είναι προσκολλημένοι στη δική τους εθνική κοινότητα. Η Σουηδία έχει προσπαθήσει πάρα πολύ, έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια φορολογουμένων για να τους ενσωματώσει, έχουμε κάνει ότι μας έχουν συμβουλέψει οι επιστήμονες, και όμως δε δουλεύει τίποτα. Όταν η αστυνομία περιπολεί στην περιοχή τους αισθάνονται ότι εισβάλει στη δική τους “χώρα”. Οι αστυνομικοί πρέπει να είναι σε δύο περιπολικά, το ένα να προστατεύει το άλλο. Η πυροσβεστική δεν μπορεί να επέμβει γιατί πάλι της επιτίθονται οργισμένοι νεαροί, ούτε να τους βοηθήσεις δε δέχονται“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *