Μισθωτή εργασία: πορνεία

danm

Η πρακτική της έκθεσης του γυναικείου σώματος ως εμπορεύματος τείνει να γενικευτεί σε όλα τα σώματα. “Είμαι πρόθυμος να δοκιμάσω οτιδήποτε”, δήλωσε ο Hannibal Camel Holt, ένας άνεργος πολιτικός επιστήμονας, που  πήρε τη θέση του στη βιτρίνα. Πώς θα εκτιθόταν μια γυναίκα αντίστοιχα στη βιτρίνα; Τι θα έπρεπε να επιδείξει για να είναι “αρεστή” στον υποψήφιο “εργοδότη”; Η αξία χρήσης κάθε σώματος είναι η παραγωγή υπεραξίας, η αξία χρήσης του γυναικείου σώματος είναι επιπλέον η σεξουαλική του εκμετάλλευση, η επιβεβαίωση της αντρικής κυριαρχίας, 

 

Η εν λόγω ιδέα προήλθε από στελέχη της εταιρείας μάρκετινγκ Reputation Copenhagen η οποία τους εντόπισε και τους εκθέτει στο κοινό λες και είναι εμπόρευμα. Αυτό που σοκάρει είναι ότι το όλο εγχείρημα θυμίζει κατά πολύ τις διάσημες κόκκινες βιτρίνες στο Άμστερνταμ, όπου ιερόδουλες προσφέρουν το κορμί τους για λίγα ευρώ.

Στη Δανία για παράδειγμα οι άνεργοι βρήκαν έναν ακραίο τρόπο για να προμοτάρουν τον εαυτό τους.  Συνολικά δεκαπέντε άνεργοι εκτίθενται καθημερινά στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην Κοπεγχάγη, επιδεικνύοντας τα προσόντα τους αλλά και την εργατικότητά τους σε όσους-εν δυνάμει εργοδότες- τυχαίνει να περνούν μπροστά από το κατάστημα!

πηγή: αστικός τύπος

 

 

 

 

 

Κρατώντας έναν φορητό υπολογιστή και φορώντας ένα σκούρο μπλε πουκάμισο προσπαθεί με αυτόν το τρόπο να προσεγγίσει κάποιον εργοδότη. Εδώ και τέσσερα χρόνια είναι άνεργος και ας μιλά έξι γλώσσες όπως αναφέρει.

Ο Holt έχει δημιουργήσει και ένα προφίλ στο Facebook το οποίο το ανανεώνει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βιτρίνα.

Σύμφωνα  με την DJOEF, την επαγγελματική συνδικαλιστική οργάνωση η οποία είχε την ιδέα με τις βιτρίνες, το 41% των Δανών με πτυχία και  μεταπτυχιακό, εξακολουθούν να ψάχνουν για δουλειά ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.