Σκουριές: Δεν αφήνουν να γίνει η επένδυση…

skouries1

(φωτό αρχείου, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε)

Ε, όχι… Η αλητεία ξεπέρασε κάθε όριο σύμφωνα και με μια αστική εφημερίδα που τυχαία εκπροσωπεί τον επενδυτή (αυτό δε μειώνει σε τίποτα την αξιοπιστία της). Ευτυχώς όμως υπάρχει ο συνδικαλισμός που θα προστατέψει για μια ακόμη φορά το δικαίωμα στην εργασία:

Στις 5 το πρωί, άγνωστοι που φορούσαν κουκούλες και γυαλιά και υπολογίζονται γύρω στα 15 άτομα, είχαν στήσει μπλόκο σε ένα σημείο της διαδρομής και σταματούσαν τα αυτοκίνητα των εργαζομένων, που πήγαιναν να πιάσουν δουλειά.

Στη συνέχεια εκτόξευαν απειλές εναντίον τους και επιχειρούσαν να τους τρομοκρατήσουν λέγοντας «πως αν θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους στην Ιερισσό, θα πρέπει όταν επιστρέψουν από τις Σκουριές να έχουν στα χέρια τους τα χαρτιά με τις παραιτήσεις τους από την Ελληνικός Χρυσός».

Οι εργαζόμενοι θορυβημένοι ενημέρωσαν για τα γεγονότα τα τρία σωματεία τους που εκπροσωπούν τους 1.200 συνολικά εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός.

Τα σωματεία
Στη συνέχεια τα προεδρεία των σωματείων σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής πήγαν στον Πολύγυρο και έκαναν καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία για τα γεγονότα.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των εργαζόμενων τονιζόταν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και να τρομοκρατούνται εργαζόμενοι στην εταιρεία που πάνε στις δουλειές τους, προσθέτοντας ότι ζητούν από την πολιτεία να προστατέψει τους απασχολούμενους στην Ελληνικός Χρυσός, ενώ προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν να πειραχτεί κανένας από τους συναδέλφους τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *