Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν οργισμένοι εργάτες στο Μπαγκλαντές

newego_LARGE_t_1101_54192524

Eπεισόδια έγιναν στα τέλη Απριλίου στα περίχωρα της Ντάκα, της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, όταν εργάτες αποφάσισαν να διαδηλώσουν μετά την κατάρρευση του οχταόροφου κτιρίου που σκότωσε πάνω από 700 ανθρώπους.


Το πλήθος των οργισμένων εργατών επιτέθηκε εναντίον εργοστασίων, ανέτρεψε αυτοκίνητα, έκαψε λάστιχα, προσπάθησε να πυρπολήσει καταστήματα και ανάγκασε εργοστάσια να κλείσουν, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα εναντίον τους.

«Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες συμμετέχουν στη διαδήλωση. Χρησιμοποιήσαμε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να τους διαλύσουμε. Απαιτούν τη σύλληψη και την εκτέλεση των ιδιοκτητών των βιοτεχνιών και του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σαβάρ», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Ράνα Πλάζα, το κτίριο που στέγαζε πέντε βιοτεχνίες κατέρρευσε την Τετάρτη σαν χάρτινος πύργος αναζωπυρώνοντας την πολεμική κατά τις συνθήκες εργασίας στις βιοτεχνίες ρούχων του Μπανγκλαντές που προμηθεύουν τις δυτικές εταιρείες. Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα στην βιομηχανική ιστορία της φτωχής χώρας της νότιας Ασίας που έχει στηρίξει την οικονομία της στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων.

πηγή: αστικός τύπος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *